Nieuws

Hoi,  zoals via de app aangegeven hier wat extra informatie; 

31-10-2023

Zoals aangegeven via de app hierbij een aantal mededelingen;

 

Tarieven

Na verrekening van 5% inflatie wordt het stalgeld per paard per 01-01-2024 €346,- per maand.

Voor het stallen van je paard op vlas blijft de meerprijs €10,- per maand.

Het stallen van je trailer of koets blijft €10,- per maand.

 

De tariefwijzigingen voor het 24/7 buiten stallen van je paard, zien er iets anders uit;

Naast de jaarlijkse inflatie die wij doorberekenen, zijn wij ook tot inzicht gekomen en van mening dat het weidegeld uit verhouding is tot wat je er voor krijgt. Het weidegeld wordt verhoogd naar hetgeen wat je in tabel 1 kan zien. Omdat we dit een relatief groot verschil vinden voor de pony’s boven de 1,35 m en de paarden, zal er 1 overgangsjaar zijn; zie tabel 2. Eventuele nieuwe weide paarden, gaan echter wel de prijs zoals in tabel 1 staat betalen. We kunnen nog geen exacte prijzen voor 2025 geven omdat we nu nog niet weten wat de inflatie doet.

Tabel 1 weidegang, de prijzen voor 2024 voor nieuwe klanten

Shetlanders

€ 95

Pony tot 1,35 m

€ 160

Pony tot 1,57 m

€ 168

Paard

€ 180

 

Tabel 2 weidegang, de prijzen voor 2024 voor huidige klanten

Shetlanders

€ notk

Pony tot 1,35 m

€ 155

Pony tot 1,57 m

€ 160

Paard

€ 168

 

Wanneer je je paard of pony op de track loopt wordt het weidegeld €214 per maand.

 

Wintertijd

Nu de klok verzet is, komen de paarden weer rond 16.00 naar binnen.

 

Esdoorns

We hebben onlangs op 2 plaatsen naast onze weiden een aantal esdoorns weggezaagd. Dit hebben we gedaan omdat is gebleken dat de bladeren, zaden en zaailingen giftig zijn voor paarden. Wil je hier meer informatie over, kun je op deze link klikken; https://www.paardenarts.nl/kennisbank/welke-esdoorn-is-giftig-voor-paarden-en-hoe-herken-je-de-verschillende-esdoornsoorten/ , maar op het internet is er nog meer over te vinden.

 

Snelheid pad

Samen met de buurman hebben we onlangs de borden langs het zandpad vernieuwd. De gewenste snelheid op het pad is nu 15 km/u. Door je aan deze snelheid te houden, blijft het pad in een betere conditie én houden we de buurman ook tevreden!

 

Hooi voeren uit bakken

We gaan experimenteren met het voeren uit bakken, startend met 1 voerronde per dag, namelijk de avondronde in de winter. Tot nu toe werd deze ronde rond 19.00/19.30 gedaan waarbij alle paarden hooi kregen met aansluitend het krachtvoer. Het hooi wat de paarden normaliter rond dit tijdstip krijgen, zullen we overdag klaar zetten in bakken en tussen 20.00-22.00 uur gaan voeren. Het krachtvoer krijgen de paarden dan voortaan in de middag na binnenkomst.  We zullen gaan werken met middelmaat en grote bakken waardoor we per paard een verschil qua hoeveelheid kunnen maken. Wanneer je toch graag hebt dat het hooi van deze ronde uit een net gevoerd wordt, zorg dan dat deze aan de stal klaar hangt. We doen om 22:00 uur wel een afsluitende ronde op stal, maar geen netten meer (op een netje voor de vlas paarden na). Op deze manier hopen wij minder werk te hebben in de avond en krijgen de paarden een iets beter verdeling van hun eten in een etmaal. 

Wanneer dit experiment positief uitpakt, willen we ook ’s ochtends hooi gaan geven uit bakken die de dag daarvoor klaar gezet zijn. De voornaamste reden om dit zo te gaan doen is om meer grip te krijgen op de hoeveelheden hooi die nu gevoerd wordt. Daarbij wordt er ook gekeken naar de voerbehoefte per paard, gelet op lichaamsgewicht, conditie en de te verrichten arbeid. Op deze manier kunnen dan met de hooiporties ook beter sturen wanneer een paard (tijdelijk) wat meer of minder nodig heeft. Daarnaast hopen we dat het voeren uit bakken wat minder arbeidsintensief is dan de huidige manier.

 

Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben naar aanleiding van dit bericht, bel ons dan even of spreek ons aan op stal.