Nieuws

Hoi,  zoals via de app aangegeven hier wat extra informatie; 

09-12-2022

Na aanleiding van het bericht van 1 september (staat verder naar onder op deze pagina) hierbij de nieuwe tarieven.

 

Prijzen per maand ingaand op 01-01-2023;

Stalgeld;                                                                        € 329,- 

Weidegeld trackgroep                                                  € 203,-

Weidegeld pony’s / paarden overige groepen          € 146,-

De eigenaren van de shetlanders krijgen nog een apart bericht over de tarieven.

De meerprijs voor het stallen van je paard op vlas of het stallen van je trailer blijft €10,- per maand.

 

Feestdagen 2022

Dit jaar valt alleen Tweede Kerstdag buiten het weekend. Dit is op maandag 25 December. De paarden gaan dan om 09.30 naar buiten. De mest en strooi werkzaamheden schuiven door naar dinsdag 26 december. We zijn die dag geopend tot 20.00.

——————————————————————————————————————–

25-11-2022

Hooinetten

Het valt me op dat sommige hooinetten veel zwaarder worden gevuld dan handig en de bedoeling is. Ik heb het dan over de hooinetten die bij sluitingstijd als extraatje gegeven worden. Dat is dan ook echt een extraatje en geen vervanging van een maaltijd. In de 3x per dag dat ik de paarden hooi voer moeten ze genoeg hebben aan hun basis behoefte. (een paard heeft ongeveer 1 / 1,5 % van het lichaamsgewicht aan droge stof (hooi) per dag nodig. Voorbeeld; Kenzy weegt ongeveer 600 kg en heeft dus 6 tot 9 kg hooi per dag nodig) Wanneer je vindt dat je paard meer moet hebben, geef dat dan even aan, stop het niet extra in een hooinet.

 

Hooi

Ik ben vanaf vandaag begonnen met het voeren van de voordroog pakken (de gesealde balen hooi). Er zal in de loods een pak van het huidige hooi open blijven staan.

 

Controle-lijst-entingen- december 2022

 

——————————————————————————————————————–

01-09-2022

Beste stalgenoten,

 

Het is overal merkbaar; in de supermarkt, aan de pomp, de energie rekening, enz. overal wordt alles duurder. Ook voor de Flierenberg zijn er diverse diensten en producten een stuk duurder geworden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan krachtvoer, verzekeringspremies, ruwvoer en stro (ook i.c.m. de droogte), personeelskosten en extra brandstof toeslagen van alle dienstverleners.

Ik wil jullie via deze weg mededelen dat ik heb moeten besluiten het stalgeld per 01-01-2023 te verhogen. Dit laat ik nu al weten, zodat dit voor jullie geen verrassing zal zijn. Net zoals vorig jaar zal de inflatie doorberekend worden. Daarnaast gaat het stalgeld met €10,- per maand omhoog en het weidegeld voor alle paarden, pony’s en shetlanders met €5,- per maand omhoog. Half december zal ik laten weten wat de nieuwe maandelijkse bedragen zullen gaan zijn.

De verhoging is noodzakelijk omdat ik continuïteit wil kunnen blijven bieden, maar ook graag de kwaliteit waar mogelijk wil verbeteren. Daarnaast zorgen de veranderende weersomstandigheden ervoor dat er aanpassingen nodig zijn, denk hierbij aan schaduw in de weides, het gras gezond houden en de regenafvoer.

 

Ik begrijp dat dit geen leuk nieuws is en juist in een tijd komt dat alles al zo duur is. Ik vind het dan ook vervelend dit toe te gaan passen, maar zoals ik hierboven uitgelegd heb is dit noodzakelijk om de Flierenberg op korte en op lange termijn gezond te houden. Ik hoop op jullie begrip hiervoor.

 

Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, spreek me dan even aan op stal.

 

Groeten Thijs